Hörmann STA

Gyors és biztonságos behajtás

Ugye ismerős szituáció: esik az eső ... ... kiszáll, a kaput kinyitja, majd az autóval be- vagy kihajt ... ezután ismét kiszáll, és a kaput bezárja. Tegye könnyebbé és biztonságosabbáéletét! A Hörmann tolókapu-meghajtással anélkül nyithatja-zárhatja az udvari kaput, hogy ki kellene szállnia - kényelmesen, rádiótávirányítással, a kocsiban ülve.

Az STA Hörmann tolókapu-meghajtás legfontosabb jellemzői a alumíniumból és műanyagból készült kompakt, erős ház és a megbízható elektronika.

További előnye e meghajtásnak, hogy a változó hosszúságú fogaslécek révén rugalmasan felszerelhető szinte bármely tolókapura. Természetesen nagyon időjárásálló a ház, a fogaslécek és a konzolok is. A rögzítőanyagok akár nemesacélból is megrendelhetők.

A meghajtás teljesen karbantartásmentes. A kapu futása nyitáskor egyenletes, záródáskor a végállás előtt lágyan lefékez. Ha akadálynak ütközik a kapu, a motor azonnal megállítja, és röviden az ellenkező irányba mozdítja, hogy az akadály kiszabaduljon.

A teljes kompatibilitás révén nagyobb kényelem és kevesebb költség.

Egyetlen távirányítóval működtetheti a garázskaput, az udvari behajtókaput és a ház bejárati ajtaját - ha ezeket a Hörmanntól vásárolja. Nem lesz szüksége kiegészítő vevőegységekre, így megtakaríthatja a különbőző gyártók meghajtásrendszerei összehangolásának költségeit. Időt és pénzt takarít meg, mentesül továbbá az idegeskedéstől is.

Minőségi jellemzők:

  • Kompakt, erős ház
  • Megbízható meghajtás-elektronika
  • Stabil, magasságban állítható aljzatkonzol
  • Rugalmasan illeszthető fogasléc
  • Időjárásálló
  • Teljesen karbantartásmentes
  • Egyenletes nyitás, lágy záródás
  • Áramszünet esetén is biztonságos

Hasznos tartozékok:

E tartozékokkal növelheti kényelmét

Használjon udvari tolókapujához és garázskapujához egyetlen kéziadót! Kódkapcsolóval kéziadó nélkül is problémamentesen és biztonságosan nyithatja kapuját. Egy különösen kényelmes lehetőség a Hörmanntól, hogy az udvari behajtókaput, a garázskaput, vagy akár házának bejárati ajtaját is, egy transzponderkapcsolóval érintésmentesen működtesse.

A kéziadó


A kéziadóval vezérelheti a udvari behajtókaput és pl. a garázskaput valamint a külső világítást (ehhez külön Hörmann vevőegység kell). Alapkivitelben egy kétcsatornás kéziadóés egy kéziadó-tartó jár a meghajtásokhoz . Külön rendelhet négycsatornás és minifomájú vagy 2-csatornás mikro kéziadót is. A Hörmann kéziadók ütésállók és 868,3 MHz-en működnek, mely pillanatnyilag a legjobban használaható hullámsáv.

A kulcsos kapcsoló


Süllyesztett kivitelben a falba építhető, falon kívüli kivitelben a falra szerelhető.

A transzponder-kapcsoló

A működtetés egyik legkényelmesebb módja, ha a garázskaput több személy is használja. A személyes azonosítóval rendelkező transzpondrkulcsot tartsa kb. 2 cm-re az olvasóegység elé, és a kapu már nyílik is. Érintésmentes! Sötétben különösen előnyös a használata!

A kódkapcsoló


A kódkapcsoló nagy biztonságot jelent az illetéktelen nyitással szemben. Elegendő csak beadni a személyes kódot, és többé nincs is szüksége kulcsra.

2- és 4-funkciós belső nyomógomb


Igen praktikus, ha kapuját pl. a házból akarja vezérelni. Figyelelem: A kapunak a házból láthatónak kell lennie!

A vevőegység


Amennyiben szeretne egy kiegészítő külső világítást is kapcsolni és pl. egy garázskaput (idegen gyártmány) vezérelni ugyanavval a kéziadóval, akkor egy 1-, 2- vagy 4-csatornás relékimenetes vevőegységre lesz szüksége.

A fénysorompó

Általa a kapu alatt lévő járművek és személyek a vezérlés számára azonnal felismerhetőek. Nem lehetséges összeütközés. Az udvari tolókapu vagy el sem indul, vagy mozgása azonnal megáll és röviden az ellenkező irányba mozdul, ha a fénysorompó hatósugarába akadály kerül. A fénysorompó igen fontos elem, ha a kapu a nyitást követően automatikusan záródik.

A figyelmeztető lámpa


Biztonsági okokból érdemes felszerelni egy figyelmeztető lámpát, mert így azonnal látható, ha a kapu mozgásba jön, függetlenül attól, hogy nappal vagy éjszaka van-e.