HÖRMANN 40-es sorozatszámú kapuk: ALR

- Nagyfelületen üvegezett kapuk -
Ideálisan illik a modern csarnok-szerkezetekhez

Az átlátszósága meghatározza a design-t,a profilok könnyed alumíniumból vannak,az üvegezések pedig nagy felületűek. Az alumínium felület a natúr eloxálásnak (E6/EV1)köszönhetően feltűnően elegáns. A kapuelemek extrudált ,DIN 17611 szerint eloxáklt alumínium zártszelvény profilokból készülnek. A lábazati elem 16 mm vastag,PU kihabosított (100%FCKW-mentes) stukkó mintás alulemezzel burkolt betétekkel szerelt. A fölötte lévő további szekciók 16 mm vastag átlátszó dupla műanyag betétekkel üvegezettek.

Könnyű ,mégis kiemelkedően stabil és ellenáll az időjárás viszonagságainak

Habár a profilok igen vékonyak,a 120 mm –es magasságunknak köszönhetően magas stabilitással bírnak. Ez fontos a tartósan megbízható működés érdekében. Mindenhez csak ráadás az időjárásálló alu felület minősége.

Műszaki adatok
  • Szélesség max 8000 mm
  • Magasság max 7000 mm
Szélállóság
  • 3.osztály az EN 12424 szabvány szerint
Víztömítettség
  • 3.osztály EN 12425 szabvány szerint
Légzárás
  • EN 12426 szabvány szerint 2.osztály
Hanggátlás
  • R=19 dB az EN 717-1 szabvány szerint
Hőszigetelés
  • Az EN 13241 és az EN 12428 szabvány B melléklete szerint (egy 25 m-es kapufelület esetén U = 4,2 W/mK , integrált átjáróajtóval U = 4,4 W/mK
Minőségi jellemzők

Legnagyobb biztonság a 13241/1 Európai Szabvány szerint.

A Hörmann-nál a európai szabvány szerinti biztonsági követelmények természetesen bevizsgáltak és a kapuk TÜV-tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Ujjbecsípés elleni védelem

A kapuelemek speciális formájának köszönhetően(európai szabadalom) nincs sehol becsípődésveszély. sem kívül, sem belül. Ez vonatkozik a zsanérokra is. Ilyen biztonságos ujjbecsípés elleni védelmet csak a Hörmann kínál.

Ujjbecsípés elleni védelem az integrált átjáróajtónál is

Nincs ujjbecsípődés a személybejáró ajtónál sem. Szériában max. 3000 mm magas kapuig.

Oldalsó benyúlás elleni védelem

A tokok oldalról teljesen zártak. Ez így tökéletesen biztonságos benyúlásvédelmet ad.

Belső kötélvezetés

A tartókötelek belül, a kapulap és a tok között vannak vezetve. nincsenek kiálló kapuelemek. A sérülések lehetősége teljesen kizárt. Alacsony sínvezetésű kapuknál a tartórendszer tartókötélből és tartóláncból áll.

Zuhanásgátlás

A tartórendszerbe egy terhelésfüggő kilincselőkészítés van integrálva kötélszakadás vagy rugótörés esetére. (európai szabadalom).


Rugótörésbiztosítás

Ez megfogja a torziórugós tengelyt rugótörés esetén, és a kaput biztonságosan az adott helyzetben tartja (európai szabadalom).


Feltolásvédelem:

Szériában max. 5 m magas tengelyhajtásos kapukhoz E nagyfokú biztonságot adó egység nem mindig szériatartozék. Feltolásvédelem nélkül a könnyebb kapukat kisebb erőbehatással lehet feltolni. De nem a Hörmann-nál. Érdemes összehasonlítani!

Alacsony sínvezetés: Meghajtás és lánc, ilyenkor összetartoznak

Az összes működteteő elem a kapunál, elől található. Már nincsenek zavaró, a térben szabadon lógó láncok - ami máshol általános.

Optimális súlykiegyenlítés

A hornyolt rugóstengelyre integrált torziós rugóaggregát szolgálja a súlykiegyenlítést. Ezáltal a kapu igen könnyed futású bármely helyzetben mind nyitáskor, mind záráskor. A tengely horganyzott, a rugók homokszórtak és festettek . az összes többi elem horgany-nyomóöntvényből készül.

Csendes kapufutás

A horganyzott acélból készült, állítható zsanéros görgőtartók, és a csapágyazott műanyag futógörgők garantálják a precíz, csendes kapufutást.


Kiszakadásbiztos csavarozások

A horganyzott acélból készült, stabil középzsanérok pontosan kapcsolják egymáshoz az egyes kapulamellákat . A kapulamellák peremprofilja úgy van konstruálva, hogy a csavarok kiszakadásbiztosan, 4 lemezen keresztül rögzülnek. Ez a rendszer biztosan működik!

Előkészített felfüggesztés

A futósínek felfüggesztése horganyzott acélból készült, hosszlyukfuratos speciális konzolokkal történik. Ezek bármely építési szituáció esetén alkalmazhatók.


Biztonságos megvezetés

A futógörgők a Hörmann által kifejlesztett biztonsági futósínekben precízen vannak megvezetve. Így a kapulap sem az átfordulási fázisban, sem a födém alatti részen sem tud a futósínből kifordulni.

Egyszerű szervizelés

A tokok ütközésből eredő károsodásánál a csavarozott futósínek könnyen és kis költséggel cserélhetők.

Tömítések

A csúcsminőségű tömítések tartósan elasztikusak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az aljzatnál fagyálló kétkamrás tömítés véd a piszok és az esővíz ellen. Oldalt és a szemöldöknél ajakos tömítések találhatók.

Védettség a szállítási- és építkezési sérülésekkel szemben

A Hörmann szekcionált kapuk biztonságosan szállíthatók és áttekinthetően vannak csomagolva. Az élek és az aláhajtás védelme megkönnyíti a mozgatást az építkezés helyszínén.

Megbízható tervezhetőség

A különböző sínvezetéseknek köszönhetően a Hörmann szekcionált kapuk minden csarnoktípushoz használhatók, akár újépítésről, akár felújításról van szó.

Tökéletes rendszermegoldás

A Hörmann-nál a kapuk, a meghajtások, és a vezérlések évtizedek óta egy egymársa hangolt rendszert alkotnak, és mindez egyetlen kézből. Ez a megoldás kifizetődik!

Kompetens tanácsadás

A forgalmazóink tapasztalt szaktánácsasdói elkísérik Önt a tervezéstől, a műszaki felvilágosításon át, az átadásig. Teljes dokumentációk állnak rendelkezésre, nemcsak nyomtatott formátumban, . hanem a a mindig aktuális információkkal frissített www.hormann.hu címen, elektronikusan is.

Eredeti alkatrészek

Az alkatrészellátás a kapukhoz, meghajtásokhoz és vezérlésekhez magától értetődő.
Az eredeti Hörmann alkatrészek utánrendelhetőségét 10 évig garantáljuk!

Szép színek:

A színes kapuk erősítik a korporatív Design-t is

A színek egyre inkább a cégek megjelenésének szimpatikus hordozói. Ehhez egyenesen kínálkoznak a színes kapuk. A Hörmann ezért valamennyi szekcionált kapuját a RAL-színskála 200 színében is szállítja. Azonban a sötétebb színek a duplafalú acéllamellákon, valamint a hőhídmentes alumínium kapuelemeken kerülendők, mert az erős napsugárzás a PU-mag károsodásához, és a lamellák kihajlásához vezethet.

Üvegezések

Legmagasabb fokú karcállóság

Az új DURATEC tiszta átláthatóságú, műanyag üvegezést felár nélkül szállítjuk az összes szekcionált kaputípushoz. Ezt csak a Hörmann-nál találja meg!

A hagyományos műanyag ablakok esetében a karcolások és takarítási nyomok alig elkerülhetőek.

Az új, DURATEC műanyag üvegezés a Hörmann szekcionált kapuin többszöri tisztítás után és erős igénybevétel esetén is megőrzi tiszta átláthatóságát.

Alumínium üvegezőkeret

A maximális fénybeesés érdekében.

Üvegezőkeret: eloxált alumínium(E6/EV1)

elemmagasság: max. 750 mm

3 mm-es, átlátszó, műanyag betét

Alumínium üvegezőkerethez

3 mm-es, kristályszerkezet műanyag betét

Alumínium üvegezőkerethez

16 mm-es, átlátszó, dupla polikarbonát betét

Ütés- és betörésbiztos. Alu üvegezőkeretekhez.

16 mm vastag, gerinclemezes üvegezés

Igen stabil betétek. Alu üvegezőkeretekhez.

PU-szendvicsbetét alumanlemez burkolattal, 16 mm

mindkét oldalán eloxált, sík felülettel, alu üvegezőkeretekhez

PU-szendvicsbetét alumanlemez burkolattal, 16 vagy 26 mm

Mindkét oldalán stukkómintás felülettel, alu üvegezőkeretekhez

6 mm vastag, átlátszó, polikarbonát betét

Ütés- és betörésbiztos. Alu üvegezőkeretekhez.

Műanyag,átlátszó dupla betét

Alu üvegezőkerethez: 16 mm

Kristályszerkezetű, dupla műanyag betét

Alu üvegezőkerethez: 16 mm

Aluman lemezbetét stucco felülettel 1,5 mm

Eloxált, alu üvegezőkerethez